torsdag 1 november 2012

What about second breakfast?




Vi tar tillbaka det där vi skrev igår att båda våra chokladpuddingar blev bra. Båda blev misslyckade upptäckte vi efter smaktestet av den andra (som såg fin ut). Faktum är att vi mådde illa alla tre. Så, vi håller oss till en hederlig svensk  kladdis nästa gång vi vill baka. Och då faktiskt hålla oss till receptet.

Vi nämnde aldrig för dem att vi inte gjorde klart maskarna och komposten igår, för vi ville inte tillbaka dit. Vi log och nickade när de sa att vi varit duktiga och hoppades på bättre uppgifter idag vilket vi fick. Rensa ogräs och plocka kvistar av rosmarin och lavendel och doppa i nån hormonvätska och plantera dem. Lätt och trevligt till tonerna från Sagan om ringens soundtrack. Vi måste faktiskt skryta lite också, de sa att alla andra som plockat murgröna har gett upp efter ungefär en halvtimme, men inte vi inte! :-)

De verkar inte äta så mycket här. Vi har lite dåligt samvete över att vi äter och äter och äter som värsta Hobbitarna. Jämt och mycket. Vi tar typ slut på allting för dem, flera gånger om (de måste vara helt förundrade över vår äggkonsumtion, tur att vi hittade en jättestor äggkartong i en kundvagn utanför en mataffär för nån vecka sen). Första dagen blev vi långa i ansiktet när Kathryn sa att det fanns bananer om vi ville ha lunch. Det blev det och flingor, men sen har vi börjat fixa saker själva (läs värma rester, steka ägg och rosta mackor). Men de äter ofta mackor, idag åt vi jättegoda fruktscones och avokadosmoothie á la Linnéa. Vi saknar dock osthyvel och konservöppnare när vi lever runt i köket och skapar fantastiska matkreationer (hmmm). Hur överlever de utan egentligen????

Nu är det alldeles snart mys till Downton Abbey, utan chokladpudding. Dock med brasa. Bob är gullig och kopierar Shakespearefilmer åt Helena!

2 kommentarer: