fredag 9 november 2012

Money, money, money...


Idag var det dags för en tripp in till stan igen. Vi upptäckte att vår Registration på bilen gick ut igår och dieselskatten var också utgången, samt att vi behövde fixa hastighetsmätaren och hela mätarprylen överhuvudtaget. Så det var bara att köra in och hoppas på att inte bli stoppade på vägen. Det blev vi inte, men runt 500 dollar fattigare, det var ungefär vad allt det kostade. Sura pengar, men det är tur att vi är tre. Lite får man väl räkna med när man köper en så gammal bil liksom. Vi fick i alla fall lämna in den så under tiden gick vi runt på stan och handlade lite. De spelar                                                       julsånger i affärerna nu, det känns helkonstigt, speciellt när det är 20­+ ute och man är omringad av människor iklädda t-shirts och shorts. Och alla julsaker är precis som hemma, renar och julkort med snö på... quite odd!

Vi tänkte att det skulle gå rätt snabbt att fixa bilen, men klockan var en bra bit över fyra när vi var hemma, så vi hann inte jobba så länge idag. Men vi hann med att utfodra jordgubbarna (och plocka och äta), plantera om lite blommor och grönsaker och sprida ut bark i landen. Vi får mer att göra imorgon, dels så ska vi väl jobba lite längre för att kompensera idag och dels är det pizza-party imorgon kväll för en massa folk, så vi får mycket grönsaker att hacka!
Vi har fått tillbaka vårt (varma) lilla hus, som vi ska försöka att inte stöka ner, hittills har det gått bra faktiskt! Vi unnade oss att sova lite längre idag. Mycket välbehövligt!

Nu är det snart middagsdags och medan vi väntar på maten utnyttjas tiden till lite hjärngympa. Korsord. Inte lätt. Vi tycker det är svårt på svenska, och på engelska är lite trixigt. Men skam den som ger sig! Kathryn nämnde att det märks direkt att vi är tillbaka, för vi gör åt mjölk som kalvar, den försvann på en gång. (Dock skyller vi lite på bechamelsåsen vi gjorde till lasagnen igår; hela 8 dl gick åt, hädanefter är bechamelsås en stor, men ack så god, fiende för kalvar) Att dricka mjölk rätt och slätt verkar inte vara lika vanligt här.

2 kommentarer: