måndag 5 november 2012

Ice Age


"Årtusendets kallaste natt" för att citera Sunes pappa! Det var ungefär det vi upplevde inatt i vårat "hus" (läs skjul/byggarbetsplats). Vi fick knappt några filtar så vi gick till sängs fullt påklädda i ungefär allt vi hade men höll ändå på att frysa ihjäl. Vi sov lite i alla fall.

Efter frukosten bestånde av endast müsli och mjölk fick vi börja jobba. De ger oss jobb beroende på kön, Basse får göra mycket mer för att han är kille. Vi ska dock inte klaga, för han får krypa långt in i på taket, i ett pyttelitet mörkt utrymme och lägga isolering (varför man nu isolerar där och inte väggarna där det verkligen behövs), fortsätta med tistlarna. och dra upp växter ur dammen. Vi kom betydligt lindrigare undan med att rensa ogräs i krukor, dock lyckades vi göra sönder en trappa (den var murken så den höll inte att gå på) och döda några plantor. Igår fick vi jobba över så idag var vi noggrannare med tiden. Men de ville egentligen att Basse skulle hjälpa till att göra nåt i stan, men då drog vi en vit lögn och sa att vi skulle på utflykt åt andra hållet och att han är den enda som har körkort. De åkte till stan och då ville de egentligen att vi skulle vara ute för de ville inte ge oss någon nyckel, inte ens till vårt skjul (det finns inget av värde där,mer än våra saker.Det enda som finns är en mikro, och den låste de in i ett annat rum), vi ville vila lite innan vi gav oss ut på upptäcksfärd.
Stämningen är, som ni säkert förstått, inte på topp,. De är trevliga och snälla, men det är en helt annan känsla och vi arbetar mer för mycket mindre. Vi känner oss mer som skolungar och det är lite stelt. Två hela veckor pallar vi inte här. Som tur var ändrade de sin helpxprofil till att man bara fick mat/boende måndag-torsdag. Vi var lite sura på det i början, men nu är vi glada för det, för då kan vi skylla på att vi planerade efter det så vi kan komma härifrån under helgen.
Ca 5 timmar senare: Stämningen är åter i topp, mycket tack vare Kathryn! Vi skickade ett desperat sms och frågade om vi skulle kunna få bo hos dem torsdag-söndag och det gick alldeles utmärkt. De är bara så underbara!

Vi ville som sagt inte stanna kvar på gården så vi åkte iväg på vinst och förlust till en slags "bush-walk", jättekul! Den tog ett par timmar att gå och det var fantastiskt, rena djungeln! Väldigt mycket Avatar-känsla faktiskt! Den var väldigt kuperad och mycket rötter, vatten och stenar att ta sig över. Vi fikade två gånger, den ena invid en flod och den andra i en kohage när vi kommit ut ur djungeln. Vi fick matsällskap av ett gäng mycket sällskapssjuka kossor, fast de åt gräs :-) Söta var de!
Det enda som varit dumt i eftermiddag är att hastighetsmätaren på King David gått sönder. Vi ska fråga Bob på torsdag, annars blir det en mekaniker...




3 kommentarer:

  1. Vilken tur ni hade att er första host var så bra :) hoppas det blir bättre här sen...

    SvaraRadera
  2. Nej vilken osis att ni fått en sämre host! Ni borde kontakta liz & mike (rotorua) eller murray & lisa (wanganui), de bor på nordön och de var super! :) Men roligt att ni får komma tillbaka till första hosten, ni vet nu hur en host ska vara! ;)

    SvaraRadera
  3. Hej på andra sidan! Använd GPS app som hastighetsmätare om reparationen blir för dyr.

    SvaraRadera