söndag 4 november 2012

Back to reality


Idag blev vi brutalt väckta ur både vår (slappa) vardag och vårt House-beroende hemma hos familjen Blanchard.

Vi har nu kommit hem till Ali & John, ungefär 30 minuter från Blanchards. Men det är ändå milsvid skillnad! Här var det full rulle på jobbet från första stund! Basse har dragit tistlar så händerna är såriga. Helena & Linnéa har rensat ogräs (läs dragit ut plantor som ska vara kvar i jorden och brutalt mördat en bebisrosenbuske & ev avlivat en gräsklippare, men det är lite oklart om den var sönder från början), efter en ytterst tveksam start gick det väl rätt hyfsat, fast vi har lite svårt att se vad som är ogräs och inte. Men nu är vi trötta! Ali vill att vi ska jobba snabbt, snabbt, snabbt samtidigt som vi ska vara jättesupernoggranna. Och man hoppar från ena stället till det andra tills man inte vet vad man ska göra. Ingen bra kombination om instruktionerna kommer snabbt som tusan på engelska med nyazeeländsk accent. Hon berömde vår engelska innan. Vi undrar hur de som talar sämre engelska än vi gör (för det gör många) överlever...Vi behöver dock inte oroa oss för att vi dricker för lite (det hände tidigare) för Ali kallar in oss med jämna mellanrum för vattenpaus.

Vi misstänker att det blir lite tuffare här. Innan var vi uppe med tuppen första veckan, lite senare andra och nu denna sista veckan har vi sovit länge och börjat dagen med House till frukosten. Det lär inte hända nu. Back to reality!

Men, de bor bra, mer ute på landet och säkert bättre promenadvägar. Och det finns wifi! Fast vi får nog inte använda det hela tiden. Vi har ett eget litet hus här också, dock utan tv & dvd och stooora dvd-hyllan, och med badrum i ett annat hus. Inget element dock och ingen isolering heller, men vi har underställ och det finns filtar men inga kuddar. Men det blir nog bra. Fast vi kommer behöva lite ledigt efter detta. De är dock snälla och behandlar oss väl och berömmer mycket när vi lyckas göra något rätt. Så det blir nog inte så illa, men familjen Blanchard ligger i topp!

1 kommentar:

  1. Det går säkert bra,ni är väl riktiga proffs på ogräs och blommor m,m efter förra stället.

    SvaraRadera