måndag 12 november 2012

WET side story



På det här stället saknar vi faktiskt inte tv:n, eller vi gjorde det innan underhållningen började på riktigt här dvs precis efter gårdagens inlägg. Saken är den att de skulle sätta ihop Cedrics säng, och det gjordes inte direkt smidigt, de försökte skruva ihop den i tre timmar med fö rkorta skruvar. Det var dock väldigt underhållande att höra Ali köra med maken precis som hon gör med oss. Stackars Cedric fick jobba från strax efter elva till över nio på kvällen (då vi fick middag) med persienner och dylikt men det slutade ändå med att fick sova på golvet...Vi hade en rätt slapp eftermiddag igår med wifi, musik, stickning, målning och djupa samtal om livet, relationer och drömmar. Givande!

Idag är vi rätt trötta på detta stället. Vi fick inte vara ifred så mycket som vi hoppats och så fick vi göra rätt hopplösa jobb, typ riva ner ogräs från en grushög som inte användes, flytta pallar ovanpå andra pallar som sedan skulle flyttas till att ligga jämte pallarna, dra ogräs (blåsor i händerna och sår på armar och ben) och vattna plantor med typ jordens mest knasiga system. De använder inte vattenslangarna för att vattna växterna, utan för att hälla över vattnet i (trasiga) hinkar som vi får bära över hela stället. Men grejen är att vattenslangarna är trasiga, dels hål och dels så går det inte att skruva ihop dem, så två personer har fått sitta och hålla ihop dem hela tiden (och det tog ett bra tag) och om man slirar det minsta lilla så får man en rejäl dusch (vilket Helena bittert fick erfara). Det ironiska är att de är så väldigt noga med att man inte får slösa med vattnet, men med det systemet är det precis vad man gör, för det sprutar åt alla håll och det mesta hamnar på marken! Dessutom slösar man massor av tid på att två personer sitter och håller när det finns så mycket annat att göra, de behöver mycket hjälp men de tar liksom inte vara på den..Men men, det är ju inte våra problem! Vi var dessutom tvungna att jobba över idag och killarna blev utkommenderade efter lunchen också...

Nu vill vi härifrån så vi kommer att åka in till Kama för att gå till, på tjejernas begäran, en stoooor Second handbutik där, och kanske hoppa in och handla lite "nyttigheter" också. Kanske kan vi hitta nån form av track vi kan gå också, vädret är okej idag så det vore trevligt! På något sätt har vi gått med på att göra köttbullar ikväll, men det är vi inte helt upplagda för.

3 kommentarer:

  1. Hoppas ni kan ladda upp bilder på bloggen snart, jag saknar dem :P

    SvaraRadera
  2. Det låter lite svårjobbat kan man tycka.Ni är värda en paus med
    lite shopping.

    SvaraRadera
  3. Varför inte ge er värd lite konstruktiva råd och tips på förbättringar som skulle underlätta arbetet OCH spara exv. vatten. Det kan ju tas emot positivt och sedan kanske det skrivs i era referenser på Helpex-sidan och i slutänden kanske ni kan jobba som "Förbättringskonsulter" på de andra ställena som ni ska besöka ;-)

    SvaraRadera