tisdag 20 november 2012

Swing it!


Nu är vi ute på vägarna igen! Vi sa hejdå till familjen Blanchards i förrgår, en tråkig historia för vi gillar dem så mycket. Vi saknar dem sjukt mycket redan! Kathryn var som vanligt väldigt gullig och skickade med oss en hel låda avokado, chokladkaka, en stooor flaska avokiadosmoothie, vegemite, dressing och choklad. Vi fick till och med våra älskade blå jobbaroveraller! Så himla snälla!

Vi åkte direkt till vårt hostel i Hamilton, inte så mycket att säga om det mer än att det var trevligt, jo, förresten, de har cykelbanor på motorvägen! Weird! Igår satte vi kurs mot Hobbiton! För er som inte vet det är det en av platserna där Sagan om ringen spelades in på. Dyrt och turistigt som attans, men ja, det var värt det. Vi gick en guidad tur och fick se alla små hobbithålor och trädgårdar. Supermysigt och ja, vi önskar att vi hade kunnat flytta in i en...Lite coolt bara att tänka att stora delar av Sagan om ringengänget åkt på samma vägar och stått på samma platser... Efteråt gjorde vi inte så mycket, åkte till vårat hostel i Rotorua, ett helmysigt och fräscht ställe med egen bar, två hushundar och minst en huskatt som satte tänderna i Helena för att den inte fick mat snabbt nog.Vi damer var trötta och hungriga (och lite lätt apatiska) så Basse fick gå och handla, han hade till och med köpt Kinderägg för att muntra upp oss!
Efter att vi checkat ut på morgonen tog vi oss till Skyline i utkanten av Rotorua. Där fick vi vara lite barn på nytt när vi åkte Luge, en slags snowracer på hjul som man åker ner i en slingrande bara. Fort går det, kul är det! Tack Kajsa & Meit för det tipset! Vi passade också på att åka Sky Swing, en jättestor slänggunga typ som man hissades upp högt så pirrade i magen och sedan släpptes ner. Helkul men lite lite läskigt uppe på toppen! Vi tog oss sedan vidare ner till Taupo där vi just nu befinner oss på McDonald's.

Det märks att det börjar gå mot sommar, det blir varmare och soligare. Det fick Basse bittert erfara när han glömde solkrämen igår och ändrade färg till rött i nacken.

1 kommentar:

  1. Ohh vad roligt att ni har prövat Luge! Saknar Luge.. ;) Hoppas ni inte var vid Tongariro vid utbrottet! Det kan nog ha varit häftigt att se på från Taupo dock.. :)

    SvaraRadera