fredag 2 november 2012

Storstadsblues


Idag har vi varit inne i Whangarei en sväng. Det känns lite som en ministad men den är i själva verket stor! Vi tror att det beror på att det knappt existerar några hus som har fler än två våningar, de flesta hus har bara en, så det ser lite ut som en westernstad i en nästan modern lite sjabbig tappning med konstiga ledningar överallt. Typ. Vi behövde lite småsaker, såsom solkräm, lite hudvårdsgrejer, knäckebröd och naturligtvis choklad. Vi var på tjejernas begäran också inne i en gigantisk second hand bookshop. Helt otroligt vad mycket böcker alltså! Men det var trots allt ganska dyrt så det blev inget köpt, även om det var frestande. Lunchen kunde ha varit rolig om vi öppnat våra ögon och tittat oss omkring så hade vi upptäckt flera bra ställen enligt familjen. Det gjorde vi inte så det blev McDonald's (och wifi som knappt funkade). Vi har hört rätt mycket svensk musik när vi varit inne i stan. Höjden var när vi under lunchen hörde Euphoria. Lite coolt faktiskt.

Vi har även shamponerat King David idag, så nu glänser han verkligen! Vi tänker försöka få mer pengar när vi säljer än när vi köpte honom så det gäller att pyssla om honom som den kung han är. Faktum är att vi borde tvättat honom i lördags efter att vi kört igenom en massa betongdamm. Bob har hjälpt oss med att kolla lufttrycket. Reservhjulet var det illa med. Bra att veta! Och kanske ännu bättre att fixa till det också.

Vi jobbade i eftermiddags istället. Lite soft sådär med att tycka upp lite sallad, vända lite jord, sopa och stoppa lite blommor i jorden. Nice nice.

Tjejerna hade en intressant diskussion på morgonen om språk. Tänk om man hade kunnat färdas bakåt i tiden till när man gick i skolan. Hade vi vetat vilken nytta man har av grammatik när man lär sig nya språk så hade man nog ansträngt sig lite mer. Vi har verkligen börjat förstå vitsen av att kunna det så man har lite regler att stödja sig mot. Ibland kan man vilja säga något, men hur sjutton ska böja verb och annan skit? Så då sitter man och grubblar på det och helt plötsligt är samtalet någon annanstans.

Förresten, finns det någon som vet vad man gör för att antingen få en förkylning att bryta ut (och bli frisk, snabbt helst!) eller att mota tillbaka den? Fundera på det och återkom! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar