torsdag 15 november 2012

Tredje gången gillt


Vår sista dag hos Ali & John blev rätt chill. Vi gjorde inte så mycket igår, tjejerna rensade ogräs, basse fick prova på att leka lite med betong och efter detta jobb surfade vi bland annat på nätet (Basse är helt insöad på bilar, Jaguarer för att vara mer exakt, Helena läser stickbloggar och drömmer om nya projekt och Linnéa har svårt att slita sig från sin app innehållande kloka citat), lyssnat till Linnéa som försöker lära sig franska (Helena roar sig med en app innehållande det isländska alfabetet och Basse pluggar japanska när tillfälle ges, vi gillar språk vi!), och lagat mat (Linnéa stod för utsökt Zucchinislice), vi ville ha nåt annat än baked beans och bröd till middag, hon gjorde utmärkta köttbullar häromkvällen också! På kvällen hade vi nostalgikväll med Sunes sommar.

Idag packade och städade vi kvickt som attan och anlände till Blanchards vid halv tio Tredje gången nu! Vi har inte jobbat så mycket, spridit bark runt lite träd bara. Vi har pysslat om våra skor och kängor med rengöring och impregnering, och imorgon blir det vax för dem. Vi bakat chokladkaka med chokladicing och Linnéa har återigen gjort Zucchinislice, eller Kumchini som hon numera döpt den, en blanding av kumura och zucchini, som bara blir bättre och bättre. Och kollat på House förstås! (Och Downton Abbey, en händelserik episod utan att avslöja för mycket!)

Helena har engenhet att säga "mmm" varje gång hon gillar nåt extra mycket, vilket har blivit ett stående skämt här och som folk tagit efter, så idag vid middagen talade vi varken engelska eller svenska utan mmmm-språket. Fantastiskt hur mycket man kan kommunicera utan att prata!

Bilder har efterfrågats och de kommer, vi ska försöka ta oss tid att fixa det imorgon!

1 kommentar:

  1. Vilken tur att familjen Blanchards finns,räddare i nöden.

    SvaraRadera