torsdag 29 november 2012

Hostel Heaven


Inatt var det kallt. Väldigt kallt. Vi trängde ihop oss alla fyra i vår lilla husvagn så det blev trångt och mysigt, Nea & Helena trängde ihop sig i en säng och Eli tog Neas, men ändå var det iskallt, tårna domnade bort imorse. Vi hade i alla fall en trevlig sista kväll tillsammans igår. Vi åt god mat, satt och pysslade och lyssnade på musik och myste lite med katterna. Idag hoppade vi upp tidigt för att packa, städa och åka. Lika kallt idag som inatt. När det blir kallt här blir det VERKLIGEN kallt! Vi släppte (tyvärr) av Eli i Ohakune. Synd att vi inte har samma planer, men vi ska hålla kontakten så om våra planer överensstämmer kanske vi möts upp igen på sydön. Hoppas, hoppas! Sedan begav vi oss ner till Wellington. Vårat hostel ligger i en liten by (tänk typ Kullahalvön så får ni ungefär samma bild som vi bor i) vid havet. Vi trodde att vi dött och kommit till himlen när vi steg in. SÅÅÅÅ lyxigt. Stort, ljust, fräscht och med havsutsikt. Man kan ha det sämre! Vi har till och med julgran! De har verkligen brytt sig om detaljer i inredningen, det känns mer som ett hem. Synd att vi bara ska stanna en natt. Det är lite finare (läs dyrare) än vi brukar ta in på, men efter en husvagnsvecka var det värt det. Basse kan sträcka ut sig i sängen och det finns elektriska filtar i varje säng. Varmt och mysigt alltså! Vi har överlag bättre tur med hostel än med hosts verkar det som. Det är dock väldigt blåsigt, så när vi tog en promenad byltade vi på oss ordentligt. Men vi kände oss lite dumma, alla infödingar knatar omkring i shorts och barfota. Middagen blev väldigt fredagstraditionell utan att vi visste det. Fish ´n chips på Wellingtons bästa ställe. Suuuupergott och inte alls dyrt. Men när vi skulle beställa kände vi oss verkligen som dumma turister. Hur överlever de som kan mindre engelska än vi???

Imorgon är det första december och då får vi titta på gamla Greveholm medan ni därhemma tittar på det nya. Men inga spoilers tack för vi ska se när vi kommer hem! Nu kan vi inte blogga mer, för vi ska kolla på Sagan om de två tornen tillsammans med en fransk-kanadensisk tjej vid namn Daphne. Vi har dessutom en brasa och te om man vill ha. Man kan vänja sig vid det här!

1 kommentar:

  1. G'day you kiwis! Tråkigt att det sket sig med hosten... men det är så skönt att man bara kan sticka utan att ha skrivit upp sig på något långvarigt. Perfekt med bil också, bästa flyktplanen! Lycka till med nästa ställe och precis som ni säger, läs mellan raderna på helpers reviews :)

    SvaraRadera