tisdag 30 oktober 2012

A worm challenge


Dagens arbetsuppgift: sortera komposten i jord och mask/maskägg. Underbart, verkligen underbart! Alla tyckte det var lite småäckligt trots overaller och handskar. Att sticka ner tassarna i en bytta full med matrester, jord, maskar, spindlar och diverse andra kryp är inte lockande. Men vi ville alla lära oss saker och utmana oss själva, så vi gjorde det! För att vi skulle komma ihåg allt hon sa filmade vi när hon gick igenom det med oss. Då kan det inte bli fel tänkte vi! Men jodå, det kan det. Om man inte ställer frågor! Vi var ungefär lika förvirrade som vi brukar. Vi sorterade lite, sedan övergick vi till att rensa ogräs och sterilisera krukor. Där vet vi i alla fall vad vi gör.

Familjen är inte hemma på hela dagen så vi har huset för oss själva. Vi har gjort chokladpudding, två stycken (en till idag och en till Downton Abbey imorgon). Den ena blev bra och den andra blev misslyckad. Vi har gjort ett försök till med pulkapajen. Hur den blev återstår att se.

Dagarna blir längre och ljusare. Det är alldeles underbart. Vi saknar inte mörkret och kylan alls. Jordgubbarna börjar mogna nu. Vi har varit ute på jakt. Och de är goda. Känns som hemma! Synd att vi inte är här när de kommer i större skala.

3 kommentarer:

  1. Här blir dagarna mörkare o mörkare - och vintertid har vi gått över till. Suck ... Bäst att ta några extra D-vitaminer för att härda ut och tända ljus ÖVERALLT. Ha det bäst!

    SvaraRadera
  2. Vilka trevliga jobb ni får pröva på,som det här med maskarna.Jag är imponerad,själv hade jag nog vägrat(kan man det?)
    En liten fråga,vad är pulkapaj?

    SvaraRadera
  3. Haha, vi saknar INTE mörkret o kylan alls!

    Ja, man kan vägra, och nära var det. ogräsjobbet o krukorna var reservjobben. Pulkapaj är en helt vanlig svensk paj som uppfanns av en tjej som bröt armen när hon åkte pulka. väldigt god!

    SvaraRadera