tisdag 9 oktober 2012

Downtown


Efter vår väldigt sena frukost igår tog vi tag i vår lilla lista. Vi började med att utforska NZ sjukvårdssystem som, om man är svensk, uppfattar som rätt krångligt och ganska dyrt. Det hela slutade i alla fall med att vi hittade en liten läkarmottagning inrymt i ett pyttelitet och jättesött hus som dessutom hade en tid ledig. Receptet blev utskrivet och vi kunde tåga iväg till närmsta apotek/leksaksaffär, kändes lite konstigt och oseriöst på något vis. Men de var himla duktiga. Medicinen kommer dock inte alltid i originalförpackningar med bipacksedel utan de plockar ihop dem individuellt för varje kund. Basse passade också på att kolla upp sina vitprickiga naglar hos en naturläkemedelsexpert som hade sin butik i samma lokal som apoteket. Hon blev helt förskräckt och sa att hon aldrig sett något liknande och lät Basse göra ett smaktest som innebar att han fick hålla en för honom okänd vätska i munnen och berätta vad det smakade. Basse tyckte inte att det smakade så illa -något man ska tycka, om allt är som det ska. Så nu har han fått zinktabletter att knapra på.
Senare på kvällen så fick vi äntligen, äntligen, äntligen våra väskor (precis när vi köpt tandborstar och tvål). Det var en kär återförening även om vi klarat oss rätt bra, fast om det regnat hade vi inte kommit så långt. Att byta om till rena kläder var obeskrivligt skönt! Vi är fortfarande rätt jetlaggade så vi avbröt vår film vid niotiden igår för vi insåg att vi satt och sov allihop. Föräldrarna gillar nog vår dygnsrytm för än så länge har vi lyckats både lägga oss och gå upp i vettig tid.

Idag tog vi oss upp ännu tidigare och gick ut för att fixa nästa sak på listan. Internet, vilket visade sig vara en betydligt dyrare och sämre historia än i Sverige. Att marknaden för smartphones överhuvudtaget existerar är ett under! Och fritt wifi finns typ ingenstans. Till sist hittade vi ett mobilt bredband som ändå kan funka om vi snålar med att vara ute på nätet, men det vill typ alla i Auckland ha så vi fick gå till fem (!) affärer där alla var slut! I den sista lovade en kille att beställa ett åt oss så med lite tur finns det imorgon. Nästa punkt var bilköp, det mest nödvändiga men också det svåraste. Vi är ungefär lika gröna allihop på den punkten. Men vi hittade en på en car market för backpackers som verkade okej förutom att stereon var paj. Men ja...vi är rätt så tacksamma att lura, så vi beslöt att fundera på saken. Vi har fortfarande inte bestämt oss...Föräldrar och andra kunniga i ämnet som läser får gärna komma med råd som vi lovar att lyssna på.
Det finns många otroligt roliga och trevliga människor här även om de klär sig lite konstigt, vi har sett flera med kombinationen dunjacka, shorts & flip-flops. Vi sprang in i en man som jobbat i Sverige och hörde att vi pratade svenska, det låter väldigt upp och ner tydligen, som om vi sjunger. Då vet man det! :-) Vi gjorde också ett besök på det hostel vi ska bo på resten av veckan som visade sig vara jättelitet, mysigt (förutom att duschen kostar) och ägdes av jordens trevligaste fransman (det finns tydligen sådana), som till och med lovade att hämta oss imorgon för att vi skulle slippa släpa på väskorna. Så himla gulligt!
Eftersom vi saknar svenskt godis passade vi på att hoppa in i en liten butik som säljer skandinaviska grejer. Men vi hann inte köpa något, för när vi som bäst stod och förfasade oss över priserna så kommer det in ett par utrustade med filmkamera, mick, en squash och en purjolök och frågade om vi ville bli intervjuade för något, oklart vad. Intervjun gick ut på att vi skulle säga vad det var för grönsaker och vad vi brukade laga för mat. Tycker ni att djupfrysta kycklingnuggets och snabbnudlar är matlagning? Det tycker inte vi! Vi lyckades inte få fram att vi käkar mycket grönsaker tyvärr. Istället säger vi fisk på frågan vad vi brukar äta. Tur att vi inte sa choklad i alla fall.
Nu är vi tillbaka på vårt hostel och försöker ta oss i kragen och laga middag. Vi har även gjort dagens träning, Adeles bodypumplåt. Vi kom inte riktigt ihåg den. Vi hoppas kunna göra den till ett stående inslag, så om någon instruktör på NC läser detta och ger oss en update så blir vi er evigt tacksamma! :-)

3 kommentarer:

  1. Apotek/leksaksaffär låter som en mycket passande kombination :) Jag har tyvärr inga tips om bilköp, men hoppas allt går bra för er, kramar!

    SvaraRadera
  2. Vad är det för bilmärken som är till salu som gått ca 20.000 mil med årsmodell typ 98 ? Kan ni inte kolla med den trevlige fransmannen om han kan bistå med några tips och råd ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Car market hade inte så gott rykte, iaf inte prismässigt så vi skippar den ;) vi pratade med underbara fransmannen idag och han tipsade om car markets på lördag och en jättestor på söndag, så där borde vi definitivt kunna få napp. Vi träffade även en tysk från vårt hostel vars vänner skulle sälja två bilar, dock så var dem i dyrare laget men samtidigt så vet man att bilen ej kommer falla ihop direkt.

      Radera