måndag 15 oktober 2012

Hey, I put some other shoes on!



Nu är vi äntligen framme hos vår första host som bor ett par mil utanför staden Whangarei. Vi lyckades, som ni förstår ta oss ut ur Auckland. Mycket tack vare en spansk kille från vårt hostel som skulle åt samma håll som fick åka med oss. Han var mer van vid att köra här så han, och hans GPS, fick lotsa Basse ut. Det gick bra, förutom att vi höll på att köra rakt in i en bil som inte blinkade. Överlag kör folk som galningar, det är läskigt! Vi kör lagligt men det hjälper föga när alla andra far fram som idioter. Vi missberäknade dock tiden en aning, vi som är vana vid lilla Värnamo tänkte inte på att det tar mycket längre tid att ta sig ut ur en storstad, så vi kom fram mycket senare än vad vi tänkt.
Vår familj som består av Bob, Kathryn och dottern Jennifer (deras son är utflugen) är jättetrevliga. Vi kunde nog inte fått en bättre start. Vi har fått ett litet hus alldeles för oss själva. På det senaste hostellet vi bodde på låg vårt rum precis utanför sällskaps/köksdelen så folk satt där ute hela kvällarna, men här är det bara tyst förutom kossornas råmande.
På vår första arbetsdag här har vi fått vara i växthuset och planterat om plantor och buntat ihop andra plantor. Inte så svårt tänkte vi, men vi lyckades ändå göra fel. Vi kan inget om växter alls så vi var nog lite tafatta. Kathryn är ledig från jobbet på torsdag så då ska hon lära oss mer, imorgon blir det fönsterputsning. Vi har fått låna gummistövlar som är lagom på Basse, men vi har lite svårt att ta oss fram på ett smidigt sätt, men idag har vi stått stilla ändå.
Efter jobbet slängde vi oss i sofforna i vårt lilla vardagsrum och kollade på film och åt choklad. Mellanmål är inte så vanligt här verkar det som, vi får åka in och köpa frukt och prylar imorgon. Sedan provkörde vi tjejer King David (efter att vi kollat kylarvätska och olja såklart) och det var en härlig känsla att köra sin egen bil kan vi säga! Den är stor och härlig att köra, man sitter jättehögt! Men det är lite svårt att backa, den är så stor så man ser knappt. Att köra automat var heller inte svårt, det mest ovana är som sagt vänstertrafiken och att blinkersen sitter på andra sidan, vi har satt på vindrutetorkaren av misstag flera gånger.





Vi har också varit på avokadojakt, Bob & Kathryn äger en avokadoplantage men i år är det tydligen inte så mycket frukt på ingång. På några träd har vi sett och vi får ta de vi hittar på marken. Vi fick ihop ett par stycken som ska få mogna till sig.

3 kommentarer:

  1. Tips att tänka på när man kör i NZ är den så kallade "golden rule". Att om man ska svänga vänster och det kommer en mötande som ska svänga höger in på samma väg måste ni lämna företräde (tror det var så). Något förvirrande tyckte jag och Kajsa!

    SvaraRadera
  2. Ta det lugnt på vägarna och tänk på vilken sida ni kör på

    SvaraRadera