söndag 14 oktober 2012

Dude where's my car?


Så, kära vänner. Nu ska vi berätta vad vi har gjort. Vi har köpt en bil! Det var den underbare fransmannen som numera går under namnet David Almighty som sålde oss sin stora blåa jeep. Eftersom allting annat har namn på den här resan så måste självklart bilen också ha det. Och vad kan passa bättre än King David? Extra roligt tycker vi eftersom att Kung David är en Biblisk person, och David tror inte alls på Gud. Det fick vi reda på när vi suttit med honom i "terapirummet" (kontoret) och diskuterat Guds vara eller icke vara.

Men helt snabbt och smidigt gick det inte, innan David erbjöd oss King David så höll vi på att köpa en grön Toyota (som vi gett namnet Elphaba) av en bilhandlare för mycket, mycket mer pengar. Vi kunde inte bestämma om han var att lita på så vi beslöt oss för att ta reda på det genom att skicka dit Helena och spela lite teater och fråga om han var villig att förlänga garantin som bara var en månad. Han försökte slingra sig, men gick slutligen med på det. Men dealen vi fick av David är mycket bättre så vi kör på det. Det roliga är att vi dissade en vit Nissan kombi (den fick heta Holy Mary, eftersom tidigare ägaren var en präst) för att vi tyckte den var för stor och lite osmidig att parkera (här finns typ inga parkeringsplatser, folk står på gator och t o m trottoarer, garageuppfarter och dylikt är inte så vanligt här) och så går vi och köper en jättestor (nåja) jeep istället. Men vadå, det kanske är både första och sista gången vi kan säga att vi äger en! Vi betalar bara 1200 dollar för den och han köper tillbaka den om vi inte lyckas sälja den för 700 dollar. Vilket är en bra deal för oss, särskilt som att Basse överger oss för Thailand i mitten på januari. Så slipper vi tjejer krångla med att sälja bilen och vi kan ha den fram till att vi åker hem i mars.

 MEN det måste såklart finnas en hake....Och det finns det. Saken är den att King David har lite svårt att hålla tätt. Han läcker nämligen lite diesel, men det är nog obetydligt tror vi. David har haft den på verkstan häromdagen och de har gått igenom den och säger att det inte är nån fara. Vi kommer kanske att förlora lite bränsle, men det tar vi igen på att bilen var så billig. Han sa dock att vi måste vara noga med att kolla olja och kylarvätska (tror vi att det var) varje dag. Vi har ingen aning om bilar och vad det är mer vi behöver veta, men vi har en kanonbra sida på nätet som vi kan titta på om vi behöver!
Nu har vi blivit medlemmar i AA och ska fixa försäkring (lite trixigt verkar det som, inget napp än så länge), så sen är vi verkligen King of the Road! Nu ska vi bara ta oss ur Auckland. Storstad (som dessutom är avstängd till stora delar för Triathlon World Championship) och vänstertrafik är en synnerligen otrevlig kombination om man inte är van vid det, så vi får försöka ta det lugnt och så får vi hoppas att vi tar oss ut levande. Ingen av oss har ännu provkört så det ser alla fram emot med stor iver!

Dagens lunch är värd att säga ett ord om. Vi har hittat ett ställe med jättegod japansk curry för bara 5 dollar. Vi har ätit där ofta, men idag var sista gången :-(
Vi åker som sagt till vår första host idag, och där vet vi att det kan bli lite knaggligt med internet. Vi ska göra vad vi kan för att uppdatera. Ofta. Håll ut, vänner!

5 kommentarer:

  1. Grattis till bilen! Jag antar att AA inte står för "Anonyma Alkoholister"... :P Lycka till hos er första host :)

    SvaraRadera
  2. Kommer alla tre kunna köra denna farkost ?? Når Nea ned till pedalerna ;-) önskar er lycka till och kör försiktigt!

    SvaraRadera
  3. Leta efter en försäkring som gäller för "third part". Innebär att ni inte behöver betala om ni kraschar in någon annans merca...

    SvaraRadera
  4. AA är verkligen superbra! Vi ringde, ahem, ganska ofta och de hjälpte alltid till!

    SvaraRadera
  5. Jajamän, nea når ner! Vi har fixat en third part nu, så nu kan vi krascha hur många bilar vi vill!

    SvaraRadera