torsdag 11 oktober 2012

It's all about yesterday


Nu har det gått för länge mellan våra uppdateringar igen. Vi säger det igen, det är svårt med internet, och särskilt att få tillräckligt med data till att ladda upp bilder, därför kommer bilderna ibland komma lite senare, vi har massor och vill inget hellre än att dela dem med er. Så, tålamod, vänner, kolla de gamla inläggen för vi kommer att lägga upp!
Sedan förra inlägget har det inte hänt så mycket. Vi har bytt hostel, till ett mycket mindre, men mysigare (ligger dock mitt i den stadsdel där vuxenbutiker och bilhandlare har sina affärer, det sista är till vår fördel). Den underbara fransmannen David (som vi numera börjat betrakta som en gud) hämtade oss med sin stora jeep. Han tog oss också med upp på Mt Eden, ett berg där man kan se hela Auckland, ( Vårt förra hostel låg precis under berget, pinsamt nog har vi missat det helt) mycket större stad än vad man kan tro, helt fantastiskt! Efter incheckningen fixade vi internet och nyazeeländska telefonnummer, så nu har vi om vi inte kan använda nätverken hos våra hosts eller wi-fi, men det är inte mycket, så kommer att få snåla. Auckland är helt underbart! Det är som om alla världsdelar trängs med varandra, man kan hitta hur många små butiker och restauranger som helst som är helt unika. Auckland har gott om outdoorbutiker, en ligger obehagligt nära vårt hostel. De är stora på grejer i merinoull (man kan faktiskt spåra kläderna tillbaka till farmen, så vi kan vara säkra på att fåren blir behandlade som kungar), vi blev alla lite sjuka på olika saker (Basse var på vippen att köpa en våtdräkt för nästan 400 dollar) så vi har kommit ut med påsar allihop. Nu är det typ köpstopp som gäller för oss om vi vill stanna tiden ut. Tur att vi kommer bo på landet sen. Vi var ute på stan mycket längre än vid tänkt (till 20.00!!!) så vi stupade i säng och sov gott i nästan tolv timmar.
Idag har vi också varit på stan, men mest för att äta lunch och chilla lite tillsammans med vår tyska vän Jacob. Vi är helt snurriga av allt som rör bilar, det skulle kunna vara en hel blogg för sig själv så vi lämnar ämnet tills vi har en liten kärra :-)


Det har börjat dyka upp julsaker i affärerna nu, känns lite weird när det är mellan 15 och 20 grader och man har solglasögon...Basse gör vad han kan för att bättra på julstämningen med sitt munspel kallat Miss Watson. Det går alldeles utmärkt kan vi säga :-) Nu ska vi se på Sunes jul!

2 kommentarer:

  1. Det är såå underhållande att läsa om vad ni tar er för !! Fortsätt med det så blir vi alla mycket glada.

    SvaraRadera
  2. Knixigt det här med konto för att kunna skriva kommentar. Vi får öva!

    SvaraRadera