fredag 12 oktober 2012

Regn och rusk


Idag är det en typiskt kall och regnig dag. Perfekt dag att skypa och dricka te på, om internet hade fungerat på vårat hostel vill säga. Det gör det inte, vi måste dessutom betala för det och det räknas av även om man inte kommer in. Vi är helt hänförda över att det ska vara så krångligt att koppla upp sig, och inte bara på ett ställe, utan överallt! Igår utrustade vi oss med allt som hade möjlighet att koppla upp sig och tågade glatt iväg till donken som sade sig ha gratis wi-fi. Det hade de i och för sig, bara det att det inte fungerade. Snopet! (Eller kanske inte, för vi börjar bli rätt vana nu). Vi hade tänkt både skypa och lägga upp bilder på blogg och facebook. Vi skulle dessutom behöva kolla upp fler hosts.
Vi har fått en rumskompis, en tjej som anlände vid tretiden inatt. Vi hörde naturligtvis inte det, för vi sov som tre nallebjörnar, men Basse märkte det när han skulle kolla klockan på ipaden som han lagt i hennes säng, som givetvis var någon annanstans då.
Nu sitter vi på Starbucks (där internet fungerar) och dricker något varmt. Vi har varit ute och gått i värsta stormen (tack Australien) och är lite halvskraja för att elektronikenhar tagit skada av regnet. Helena läste inte menyn ordentligt och lyckades betställa vit choklad (som hon AVSKYR), dessutom med grädde istället för den mörka lyxvarianten och grimaserar vilt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar