fredag 26 oktober 2012

Det ska va gött å leva!


Som ni kanske förstår av titeln så har vi det bra. Lite för bra om man nu kan ha det. Vi trivs så bra här på gården att vi knappt gjort något annat, vi har nästan inte åkt runt någonting. Det ska bli ändring på det, vi har planerade utflykter både imorgon och på måndag tillsammans med i alla fall en i familjen. Det är lustigt för vi börjar känna oss som familjemedlemmar nu. Vi har våra egna platser vid matbordet och vi spenderar mer och mer tid uppe i stora huset. Kvällarna framför brasan är väldigt mysiga. Kathryn berömmer vår engelska, enligt henne pratar Basse australiensiska. Nea låter irländsk och Helensa skotsk.

Vi har nästan slutat äta godis. Det har gått bra fram tills för en halvtimme sedan så Jennifer gav oss sjukt god choklad som hon köpt i stan. Men förutom det har vi inte ätit något godis de senaste dagarna (saltlakrits är inte godis eller hur?). Vi bakar (och äter) kakor istället. Vi har hunnit med att göra chokladpudding, passionsfruktsmuffins och svensk kladdkaka (tack Meit & Kajsa för det underbara receptet!). Den gick hem superbra även om det blev VÄLDIGT kladdig, vi trodde nämligen att vi visste bättre än receptet och tog bort en massa mjöl. Man måste ha väldigt mycket mer kakao här har vi upptäckt. Den hemma är mycket mörkare. Vi har varit väldigt mycket i köket faktiskt. Vissa gillar det bättre än andra. Ni får själva räkna ut vilka som gillar/inte gillar det.

Team Ivy jobbar på bra, vi har hittills fyllt 30 säckar med murgröna och fler ska det bli. För er som tycker det låter lite kan vi berätta att det är förbannat jobbigt att dra upp de jävla rötterna om ni råkar ha missat det.  Basse fick in fingret i sekatören och är numera inte i skick för massa dragande (vissa gör vad som helst för att slippa jobba :-)) Idag var vi dock tillbaka i "ööäööh....hur gör vi nu" tänket igen. De sa att vi kunde ta sovmorgon, men vi hade tydligen inte samma definition på det ordet så vi gick upp för sent för att Kathryn skulle kunna visa oss, vi fick gå efter en lista som vi inte fattade nåt av (vi steriliserade lite blomkrukor först, det visste vi inte ens att man gjorde. Är det vanligt?). Vi la ner det rätt kvickt och gick ut och drog lite rötter istället, där vet vi iaf vad det är vi gör.

Idag har alla träningsvärk. Skönt! Vi har fått riktiga vikter, skivstång och en bänk så här har det körts bänkpress! Bob var dock inte alltför glad på oss, vi hade inte "spänt" fast vikterna eller vad det nu är man säger, alla använder ju olika så vi var lite lata. Han var rädd att vi skulle skada oss. Gulligt!

Vårt letande efter nya hosts verkar äntligen ha fått lite resultat. De är inte riktigt i hamn än, men hoppas hoppas hoppas. Hoppas gärna åt oss är ni snälla :-)

3 kommentarer:

  1. Vi hoppas att resan fortsätter med nya upplevelser och att ni träffar fler härliga människor. Här var det -6 grader på morgonen och vi har satt ut mat till småfåglarna. Vi har också börjat att skrapa isen av rutorna på bilen. Är ni avundsjuka ;-) ?

    SvaraRadera
  2. Vilken kreativitet ni visar i köket,kan mam hoppas på att det håller i sig på hemmaplan också. Håller tummarna att det löser
    sig med nya hosts för er.


    SvaraRadera
  3. Ni verkar ha det oförskämt bra :P Här har vi precis ställt om till vintertid och jag håller på att frysa ihjäl! Jag vill också åka nånstans där det är sommar...

    SvaraRadera