måndag 29 oktober 2012

Once upon a time in fairyland


I lördags var det 27 grader varmt och sol. Trevligt för oss va? :-) Vi har varit på utflykt. Planen från början var att åka till en liten landsbygdsskola som hade nåt event. Vi åkte förbi men hittade ingenstans att parkera, och eftersom det inte fanns nånstans att vända på heller så fortsatte vi bara att åka även om vi inte riktigt visste vart vi var på väg. När vi väl orienterat oss (vägskyltar, var är ni?) insåg vi att vi var nära en vandringsled som verkade mysig så vi bestämde oss för att ta den. För att komma dit måste man åka på jordens typ slingrigaste grusväg (åksjuka, check!) där hastigeten är 100 (!), vid en skola dessutom. Det är inte ens omkörningsförbud i kurvorna Vi körde i typ 40... När vi kom dit var dock leden stängd, synd för det var otroligt vackert. Vi hade i alla fall picknick alldeles intill en bäck. När vi skulle åka så träffade vi på ett filmteam där som höll på att göra en dokumentärfilm om älvor. Helt seriösa var de också. Så himla roligt!
På eftermiddagen var vi inte så aktiva som vi velat. King David skulle behövt duscha och vi tränat (och duschat vi med), men vi kollade klart på LOTR och slappade ute på terrassen. Basse underhöll oss med gitarren.

Söndagen kändes som måndag hela dagen lustigt nog. Vi jobbade i the shadehouse med att plantera växter (krukorna vi steriliserat var klara nu. Vi lyckades faktiskt, trots att vi fick tänka mycket för att få fram hur mycket 1% av 20 liter vatten var) och utfodra rosorna på framsidan. På eftermiddagen tränade vi (lite) och lagade middag. Svensk "pulkapaj" blev det. Vi har varit i köket väldigt mycket, men hittills har inget blivit klockrent. Igår trodde vi återigen att vi visste bättre än receptet och tog ut dem på tok för tidigt. Men det blev gott ändå.

Senare på kvällen fick vi veta att bloggen blivit borttagen. Det visade sig senare bara vara att bekräfta nånting med en kod, men just då kändes det inte så roligt. Men nu är vi här igen :-)

Idag däremot sken inte solen som vi velat. Men vi åkte till stranden ändå, dock utan badkläder. Kathryn och Jennifer var med. Stranden var lång och jättefin. Vit sand, turkost vatten och underbara klippformationer. Som alltid när man går på en strand plockade vi med oss mängder av vackra snäckor och stenar, planen är väl att det ska bli smycken någon gång. Jennifer tog oss med på en walk upp till ett ställe som kallades Mermaid's pools. Vandringen var uppför och nerför i lera, men roligt var det! Vi filmade en del. Vi ska se om det går att lägga ut här. Vandringen gick upp i skogen bland alla (för oss) exotiska träd. Kändes lite som om vi var mitt i djungeln! Det började emellertid regna så vi fick vända tillbaka rätt snart. Vägen till och från stranden var som vanligt slingring (raka vägar finns nog inte här) och åker man med en "inföding" så går det fort. Som gjort för åksjuka. De två kvinnliga delarna av vår trio var rätt gröna i ansiktet, men båda klarade sig.

Nu sitter vi återigen framför brasan och myser och kollar på House, utanför är det kallt och regnit. Man kan ha det sämre!

2 kommentarer:

  1. Hoppas ni kan få upp några bilder på stranden etc. det låter som om det var väldigt fint :)

    SvaraRadera
  2. Hej ni fina!
    Nu har jag äntligen läst igenom er blogg ordentligt, och vad fantastiskt roligt det är att läsa om alla era upplevelser där borta i kiwiland (: För att inte nämna alla fantastiska människor ni verkar ha träffat, era namngivnar och andra små charmiga egenheter som ni har för er (;
    Jag har haft tankarna på NZ och er där borta och härom natten drömde jag att nea hade kommit hem till sverige igen. Glad som jag var över att få se din goa lilla gestalt igen var jag glad att det bara var en dröm ^^'
    Fortsätt ha det fantastiskt på era resor och lycka till med allt, så ska jag se till att hänga med på era uppdateringar lite bättre (;
    Stor kram till er alla tre (:
    Honungstrollet

    SvaraRadera