måndag 31 december 2012

Juletider och 2 blir till 3



God Jul och Gott Nytt år! Det är väl passande att nämna nu när vi alla tagit oss över den andra sidan av årslinjen, för att på nytt komma ihåg att byta ut en siffra mot en annan. Decembers senare dagar spenderades i Queenstown, där vi bland annat besökte en isbar som fick oss att tänka på vinter Sverige, iklädda varma jackor och vantar. Dagarna gick fort och snart var det dags för team Ivy att gå skilda vägar och ta farväl av Helena, vars äventyr och resa fortsätter mot kallare breddgrader med goda utsikter!



Julen firades i Wanaka, där vi återförenades med Plimmerton-vännerna Pim och Daphne och våra gigantiska portioner av mat fascinerade (eller förfärade, om man så vill) bordskamraterna. När vi nämnde att vi även hade en dessert som väntade möttes vi av ögon stora som pingisbollar, som snart efterföljdes av resignerande applåder och vadslagning om ifall våra magar skulle ha plats för allt. Vad ska man säga, med två killar i gänget då slinker det mesta ned!
Vi passade även på att kayaka på sjön i 29 graders värme, och Sebastian och Pim tog möjligheten att öva klätterkonsterna i stadens klätterhall medan Daphne och Linnéa utforskade staden in i minsta detalj.



Efter jul kommer mellandagarna, vilket innebär mega rea och stora folkströmmar och det är dessa dagar man tar sitt färdmedel; Pims bil (jodå, Pim fick hänga på han också) och styr hjulen mot destinationer som Glenorchy. Vid ett hostel som även råkade vara en gemytlig restaurang beläget utmed sjön Kinloch och omslutet av höga berg var det lätt att få ned pulsen en aning. Men bara en aning, för berget Mt Alfred lockade oss med sin sköna utsikt och 6-8 timmars gångfärd. Efter 2 timmars vandring konstant uppför satte vi åter fötterna på den något planare bergstoppen, glömde bort att vi även skulle ta oss ned med ben fladdriga som spagetti, och njöt av klättringens belöning.




Den allra sista dagen av 2012 spenderades i Dunedin, där bland annat världens brantaste gata befinner sig, givetvis prövad av oss tre klättrande apor. Den nyblivna 20-åringen fick ett fint uppvaknande med väntande frukost av de båda killarna och på kvällen (efter att åter intagit en mängd god mat, med dessert inräknat förstås) så väntade tolvslaget, fyrverkerier och ett nytt härligt år framför oss!

God Jul & Gott Nytt År önskar vi er alla härifrån Kiwilandet!


I blog with BE Write











1 kommentar:

  1. Vilka fina bilder! Önskar er en fortsatt bra gemensam upplevelse som ni kan bära med er och prata om många gånger.

    SvaraRadera