onsdag 12 december 2012

Golden days


Ja, vi är som sagt lite sega, vi ska skärpa oss med inläggen. Idag blev det iaf två på en gång! I lördags åkte vi alla fyra upp till Takaka, som ligger "nära" både Golden Bay och Abel Tasman. Vi började med Golden bay, och gick en lång strandpromenad  där. En helt fantastisk strand, med klippformationer och turkost vatten och sälar som solar och leker i vattnet. Så kul att se! Rätt blåsigt dock...

På söndagen åkte vi till nationalparken Abel Tasman och började gå en track som enligt turistinformationssnubben skulle ta allt som allt fem timmar. Pyttsan! Bara de första 5,5 kilometrarna tog sex timmar tur och retur så hur de räknar där vet vi inte... Men hur som helst, det var helt fantastiskt! Vi har sett fler sälar, gyllene stränder, palmer och allt möjligt. Valda delar badade också, i ett kallt hav! Det var dock väldigt väldigt varmt ute! Men man ska väl inte klaga på solen och värmen... :-) Tyvärr fick vår fina helg ett ganska snöpligt slut. Basse åkte på nån underlig form av magsjuka och fick tillbringa följande dygnet i sängen på Tramper's rest. Vi lockade med oss Pim dit, och Daphne också, kul! Det blev dock lite bökigt andra natten, för vi skulle egentligen åkt på måndagen, men Basse behövde vila så vi fick stanna där en natt extra. Fem personer på tre sängar. Men det gick bra. Ägarna är så himla snälla! Vi som var på benen gjorde Nelson på måndagen (och åt himmelskt god Frozen yoghurt, varför finns inte det hemma???) och tog det sen allmänt lugnt efter helgens strapatser.

På tisdagen var Basse pigg som en mört, typ, och vi kunde rulla vidare mot Greymouth. Det tog oss i princip hela dagen inklusive några stopp på vägen vid intressanta platser. Vi har gått Truman track ner till en stenstrand med vilda vågor och så har vi sett Pancake rocks. Coola stenformationer där stenen har typ lagt sig i skikt och så med vilt vatten runt. Nice. Vi fortsatte på pannkakstemat och käkade pannkakor till Greveholm på kvällen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar