måndag 17 december 2012

The Hobbit!


Dags för ett inlägg igen då! Sedan vi skrev senast har det egentligen inte hänt jättemycket. Vi sov två nätter i Akaroa, den lilla "franska" byn. Jättegullig, jätteliten och helt underbar! Vårt hostel där var en riktig höjdare, så ehm...vi lämnade det knappt under de två dagar vi var där. De hade de hittills ovanligaste husdjuren, fiskar och ett stort, ulligt, gulligt lamm som hette Jean-Claude. Tyvärr var vi tvugna att lämna Chez La Mere som det hette, dels för att vi skulle vidare och dels för att vi stod utan tak över huvudet och de hade fullt. Efter lite stress så hittade vi slutligen ett ledigt hostel i Geraldine ( den stan var inte förstavalet, men vi hade hunnit bli lätt desperata). Det visade sig dock inte vara så dumt. Hostellet var lugnt (med en jättegullig 16 årig hund som hette Poppy och tre katter) och vi träffade svenskar för första gången sen Auckland. Kändes rätt weird att prata svenska med några andra än varandra. Man vänjer sig lätt vid att kunna prata om andra högt utan att nån fattar. Så det kändes lite ovant men de var väldigt trevliga. Geraldine hade en väldigt mysig biograf, i två våningar liksom, som på en teater. Vi bokade oss en härlig soffa med kuddar och fårskinn och grejer på övre planet, och kände oss som kungligheter till the Hobbit. Den var förresten alldeles suverän, så gå och se den ni som inte redan gjort det! Lite jobbigt att vänta ett år på andra delen bara. :-) Men det kändes helcoolt att se Hobbiton och säga att just DÄR har vi varit! På kvällen lagade vi zucchinislice och saknade Blanchards lite!

Igår lämnade vi Geraldine och tog oss vidare till Lake Tekapo som ska vara ett höjdarställe när det gäller att kolla på stjärnor, men vi hade otur, för det var molnigt och inte ett dugg stjärnklart. Så igår eftermiddag gick vi en liten walk upp på ett litet berg, sedan åt vi "middag" och i brist på stjärnor så gick Basse och lekte på en lekplats och kom tillbaka med blodiga händer. Tjejerna kollade på Lark rise to Candleford och sedan Greveholm när Basse återvände.

Idag ska vi lämna detta stället och ta oss vidare till Wanaka, tre nätter ska vi bo där är det tänkt.

1 kommentar:

  1. Håller med, "the hobbit" var helt underbar (även om vår biograf inte låter lika mysig som er) Lycka till i fortsättningen, tråkigt att er bil gick sönder :(

    SvaraRadera