fredag 7 december 2012

Worlds end road


Ojojoj så länge det var sedan vi skrev senast, och mycket har hänt! Vi har förflyttat oss söderut via färja, det gick bra bortsett från att bilen inte ville starta när vi skulle köra av, alla tutade bakom oss men vi lyckades fixa det, man skulle bara skaka på något. David sa nåt om det, men vi glömde bort det. Tills nu! Vi sov i alla fall första natten i Picton på ett supersött hostel vid namn The Villa. Asnajs med pool, gratis äppelkaka med glass på kvällen samt en hushund som vill bli kliad på magen. Man kunde även hyra nallebjörnar för 50 cent/natten. Dagen efter drog vi vidare mot Blenheim för att hälsa på våra vänner Kajsa & Meits host Liz. Hon var allmänt underbar och huset var allmänt underbart! Vi bekantade oss även med henns 2 hundar och 2 katter varav en av varje sort var särskilt sällskapssjuka, en liten hund vid namn Choco (som sov gott i Helenas säng på nätterna) och jordens största katt Dippy (vi tror han hette så). Han var väldigt lejonlik som honom döpte vi om till Simba. Vi sov hos henne i en natt och dagen efter gjorde vi ett besök på en lokal vingård och en underbar chokladfabrik (svindyrt men väl värt) och sedan tog hon med oss till deras stuga i Marlborough Sounds. Efter två timmar VÄLDIGT smal och krokig väg var vi framme. Utsikten var magnifik! Runt om oss var det berg och djupa dalar, allt täckt med träd och havet i bakgrunden. Det kändes som vi hade flyttat in i Avatar. Helt fantastiskt! Det är inte så många turister som hittar dit heller, extra roligt. Faktum är att det ligger så avsides att en av gatorna hade namnet Worlds end road. Vi gick en liten lätt härlig walk på torsdagsförmiddagen tillsammans med Choco och sedan "hjälpte" vi Liz att klippa gräset. Hon var väldigt snäll och hjälpte oss att lägga upp en rutt för de kommande veckorna. Nu är det tempo som gäller!

Eftersom att vi måste börja öka takten lite så lämnade vi Liz och åkte till staden Nelson igår, vi hamnade på ett pyttelitet hostel som var inrymt i en vanlig villa (ägarfamiljen bor där så det är verkligen ett hem, all over). Gratis wifi, härlig brasa och kakor. Rummet vi har känns lite som ett sagorum, tjejerna ser väldiga likheter till Once upon a time. Ägarfamiljen är dessutom väldigt förtjusta i den svenska filmen Såsom i himmelen, så det soundtracket skriver vi till nu. Lovely! Vi har mött upp Pim från Wellington, gått på stan, besökt några parker (och prövat en lekplats, Basse spräckte byxorna som Helena fick sy ihop) och tittat in till Swedish bakery, men vi köpte inget, för pepparkakor hade vi redan hittat i mataffären, även Annas pepparkakshus fanns. Väldigt nice med pepparkakor till Greveholm! Nu är det sista kvällen här för denna gången, vi kommer tillbaka på söndag, men imorgon natt ska vi sova i Takaka för den byn ligger närmre Golden bay och nationalparken Abel Tasman där vi ska tillbringa helgen innan vi kommer tillbaka till Nelson för att dra vidare på måndag. Hoppas nu bara att vädret är bra! Vi har lagt upp ett inlägg med bara bilder, så kolla det!






2 kommentarer:

  1. Vad roligt att Liz tog med er till "sommarstugan" och att ni åkte till dom till och börja med! Och tacktacktack för att ni la upp en bild på min baby Helge, som då inte är så liten längre, saknar han och alla andra djuren på gården like crazy!! ;)

    SvaraRadera
  2. Åh :) vilka minnen! Såg ni deras superbåt vid sommarstugan? Saknar Simba, han värmde upp fötterna i sängen :)

    SvaraRadera